Landschappen, abstract, figuratief, impressionistisch, expressieonistisch

uit 2005 tot 2016 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

alconquin park

2016

het alconquinpark is een groot natuurpark boven totonto in canada. het woord park zegt het al veel bomen en planten, doorsneden door grote plassen waar onder andere elanden leven. er loopt slechts een autoweg doorheen , er zijn wel veel wandelpaden. Dit schilderij geeft een iompressie van de kleuren die je daar ziet.

Village en france

2015

Vanuit de verte hezicht op een frans dorpje

belfort

2011

geabstraheerd beeld van een gefortficeerde stad in frankrijk

Aigues mortes

2010

Sterk abstraherend een ladnschap met in de verte de contouren van de ommuurde Middeleeuwse stad Aigues mortes aan de Middelandse zee.

Namiddag

2010

In simpele tonen gehouden afbeelding van een bos in de namiddagzon. Niet fotografisch maar wel zeer herkenbaar.

Nautica

2010

In kleurvlakken weergegegeven nautisch gebeuren, grotendeels geabstraheerd

Strand

2010

In dit schilderij geef ik weer hoe ik tegen een zonnig strand in hoog zomer aankijk. brandend, fel van kleur moest het zijn. Alleen het zand en de zon zijn belangrijk redelijk geabstraheerd.

Voor anker

2010

Met gekleurde blokken weergegeven boot die voor anker ligt. De benadering van het onderwerp ligt tussen figuratief en abstract en is daarnaast minimalistisch. De gebruikte kleuren zijn stemmig  en daardoor brengt het schilderij rust in de ruimte waarin het hangt.

Del

2009

Del is geschilderd op 3Ddoek, een lijst is dus niet echt nodig. Een DEL is een duinmeer. Het werk is geschilderd in acrylverf ,voornamelijk met het paletmes en de grove kwast. Er is ruim gebruik gemaakt van kleur. Het werk is niet direct figuratief te noemen maar ook niet abstract, het zweeft er tussenin. De voorstelling is  duidelijk herkenbaar als een landschap.

Stadsportret

2009

In vage kleurvlakken vindt men de stad terug.

surf en turf

2009

surf en turf betekent in het engels het samengaan van land en zee, wordt ook gebruikt in gerechten met een combinatie van vis en vlees

Boom

2008

Het landschap is hier teruggebracht tot kleurvlakken, de boom domineert.

Onweer op de Wadden

2008

Het schilderij geeft de stemming weer op de Wadden tijdens een hevig onweer. Het schilderij is somber van toon met een enkel licht streepje. Er is getracht met zo min mogelijk materiaal en vorm de invloed van het onweer op het  landschap weer te geven. Het kleurgebruik is sober te noemen. het lijnenspel duidelijk, direct en simpel .

C ├ętait un jour tranquil...

2006

Een verstild landschap in de Cevennen Zuid-Frankrijk vormde de inspiratie voor dit schilderij. Het is sober van kleur en simpel van vorm. Er straalt rust van uit en dat was ook de bedoeling.

Fleuri

2006

Dit schilderij geeft een veld rode bloemen weer in Frankrijk. De streek is grof gemengd met paletmes. Het kleurgebruik is eenvoudig gehouden en het lijnenspel van het landschap is teruggebracht tot enekel vlakken.

Rim

2005

BIj Rim tracht de schilder de indrukken weer te geven die de Rim, de rand , van de Crand Canyon in Arizona op hem heeft gemaakt. Je zou kunnen zeggen dat de diverse kleuren de warmte van de lucht, aardlaag weergeven. De zon brandt daar de kleuren in het oog als het ware. Ergens is er wel iets figuratiefs te ontdekken maar over het algemeen zijn de impressies geabstraheerd tot horizontale kleurvlakken